INFO-RIUS

Omplim la Nova Jazz Cava amb el Meet In Jazz

juny 15, 2015 | Bloc

Gran èxit de la primera edició del Meet In Jazz amb més de 180 assistents

Xavier Marcet, consultor internacional en innovació i estratègia empresarial, ha explicat als assistents com s’han d’adaptar les empreses al canvi de paradigma empresarial

Conferència Meet In Jazz

El passat dijous 11 de juny, ens vam unir amb Vinyals Corredoria d’Assegurances i el Grup NewT per organitzar la primera edició del Meet In Jazz, una nova manera de compartir coneixement empresarial que vam celebrar a la Nova Jazz Cava de Terrassa. Aquesta innovadora fórmula de trobada entre empresaris, clients, institucions i entitats pretén establir-se com un dels actes de referència al Vallès. La voluntat és convertir el Meet In en un espai de reflexió econòmica-social on poder generar debat sobre temes actuals i futurs de l’economia i la societat; però en un entorn distès i diferent.

En aquesta edició, l’acte va comptar amb la presència de Xavier Marcet, consultor internacional en innovació i estratègia empresarial, que va explicar-nos als assistents les claus imprescindibles per adaptar-se al canvi de paradigma empresarial que estem vivint actualment.

En el marc de l’acte, Salva Vinyals, administrador de Vinyals Corredoria d’Assegurances, va posar èmfasi en com aquesta jornada afavoreix la col·laboració i intercanvi de reflexions entre els professionals de diversos sectors. Per la seva part, Serafí Gàzquez, director del Grup NewT, va destacar que “com a grup de comunicació jove de la ciutat, també s’ha de trencar esquemes i promoure actes d’aquest tipus“. Enric Rius, soci director de Rius Consultors, va fer referència a “la responsabilitat les empreses i dels propis empresaris d’adaptar-se a la nova conjuntura”. Així doncs, Enric Rius afirmava que “s’ha de saber escoltar el que volen els clients per tal de seguir al seu costat aportant-los valor i ajudant-los en aquest entorn tan canviant. A més dóna per tancada l’època grisa de crisi i apunta que cal “assumir nous reptes, gens fàcils però apassionants”.

Davant de més de 180 persones presents a la Nova Jazz Cava, Xavier Marcet va explicar que “una empresa no és només un negoci, és un projecte, una comunitat”, i amb aquesta premissa va enumerar alguns dels canvis que portaran a nous projectes empresarials. Entre alguns d’aquests, va destacar la segona generació d’internet i el big data, la intel·ligència artificial, el món de la robòtica i un gran augment de l’esperança de vida. Per tant, en paraules de Marcet, “no ho tindrem gens fàcil, però hi haurà oportunitats”.

Innovar és el camí

Xavier Marcet veu en la innovació com a l’eina d’exploració d’aquest món canviant. Segons ell, “no és fàcil innovar, perquè té un risc, però és el camí per donar valor diferencial als nostres clients“. En definitiva, “la innovació és tenir mirades diferents, més enllà de la mirada focalitzada del dia a dia”.

Per Marcet, “l’empresa que té èxit és aquella en què el seu líder s’anticipa a les oportunitats i té molt clars els objectius a seguir abans que els altres els vegin”. A més, també destacava el compromís i la motivació dels treballadors com a claus indispensables per assolir aquest èxit. En aquest sentit, “s’ha de buscar un equip amb talent, entenent que aquest estarà format per persones que donen resultats per sobre de la mitjana del sector i que venen motivats de casa”.

Una última reflexió va ser la importància del compromís de l’empresa amb la societat. Pel consultor internacional en estratègia, s’han de reivindicar les companyies com a viatge ètic. “El viatge ètic és saber aprofitar les noves tecnologies per crear llocs de treball, riquesa i sobretot per sentir-nos satisfets des del punt de vista ètic quan arribem a casa”.

La primera edició del Meet In Jazz ha acabat amb un còctel i jazz en directe, on tots els assistents hem pogut seguir comentant i reflexionant sobre els temes exposats per Xavier Marcet durant la conferència.

Una trobada exitosa amb un format innovador i distès que, se’ns dubte, ben aviat es tornarà a repetir en futures edicions.

CALENDARI FISCAL

< juliol 2022 >
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 2020/07 Tot el dia
Models 111,115,123, 130, 131, 303, 349
21 22 23 24
2525/07 Tot el dia
Models 200, 220 (Impost sobre Societats)
26 27 28 2929/07 Tot el dia
Comptes Anuals (en el termini dels 30 dies següents a la celebració de la junta)
30 31

CONTACTAR

CONTACTAR
INFO-RIUS