INFO-RIUS

Kit Digital – Subvencions per a pimes i autònoms

febr. 23, 2022 | Bloc

Entendre el funcionament del kit digital per a la implantació de solucions digitals disponibles en el mercat.

Cada vegada més, escoltem pels mitjans de comunicació que hem de millorar el funcionament de les empreses. Amb aquest objectiu, el Govern d’Espanya estè preparant uns bons o ajudes que provenen del Fons Europeu de Desenvolupament Regional, en concret l’ordre ETD/1498/2021, del 29 de desembre, a on s’aproven les bases reguladores de la concessió d’ajudes per a la digitalització de petites empreses, microempreses i persones en situació d’autoocupació, en el marc de l’Agenda España Digital 2025, el Pla de Digitalització PIMEs 2021-2025 i el Pla de Recuperació, Transformació y Resiliència d’Espanya – financiat per la Unió Europea- Next Generation EU (Programa Kit Digital).

Aquestes ajudes es canalitzaran a través dels agents digitalitzadors. La gran pregunta que tothom es fa, qui són els agents digitalitzadors? Els agents digitalitzadors són proveïdors de solucions digitals, que han passat l’homologació del govern i, per tant, tenen els coneixements necessaris per oferir les solucions tecnològiques. El llistat d’empreses es pot consultar per la web AceleraPyme.es i actualment encara estan incloent professionals o pimes.

Les diferents categories que poden accedir són les següents:

  • Lloc web i presencia en internet.
  • Comerç electrònic.
  • Gestió de xarxes socials.
  • Gestió de clients.
  • Intel·ligència empresarial i analítica.
  • Serveis i eines d’oficina virtual.
  • Gestió de processos.
  • Factura electrònica.
  • Comunicacions segures.
  • Ciberseguretat.

La voluntat del govern, és facilitar la feina per demanar les ajudes, per tal motiu qualsevol agent digitalitzados podrà realitzar la sol·licitud en nom del seu client. Dintre d’aquest marc per facilitar l’accés al fons, en el moment de demanar les ajudes, l’empresari signarà el document oportú conforme d’autoritzar a l’administració per tal aconseguir el certificat de seguretat social, administració tributària i registre mercantil conforme està al dia amb les seves obligacions.

Un tema important a tenir en compte, és que el govern liquidarà a l’agent digitalitzador l’import del servei fins al límit de l’ajuda i l’empresa liquidarà el diferencial si fos el cas, més l’IVA corresponent.

Si volem saber com empresa si podem accedir al Kit Digital, prèviament hem de fer el test de diagnòstic digital que és un requisit previ i obligatori.

Actualment, tot aquest procés encara està en la fase de registre dels agents digitalitzadors i en els mesos vinents veurem com finament és regula tot aquest procés, que ha servit per impulsar solucions digitals i ha obert la possibilitat als professionals del sector digital per a la captació de clients.

 

Enric Morales Martínez
Economista

CALENDARI FISCAL

< agost 2022 >
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
101/08 Tot el dia
Model 303 mensual
Model 179 (declaració informativa lloguer turístic)
2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
2222/08 Tot el dia
Models 111,115,123 (només declaracions mensuals)
23 24 25 26 27 28
29 3030/08 Tot el dia
Model 303 mensual
31        

CONTACTAR

CONTACTAR
INFO-RIUS