INFO-RIUS

Les bondats de “fer les coses bé”

des. 21, 2021 | Bloc, Enric Rius

La política del de baix cost sols fa que empobrir-nos cada cop més.

Quan arriben aquestes dates acostumem a fer balanç de com ha anat l’any, del bo i del dolent que ens ha passat mentre, a l’hora, comencen a projectar el futur pròxim. Estarem d’acord en el fet que l’any que acomiadem ha estat un any marcat per l’esperança de la recuperació postpandèmica barrejat amb el desencís i la preocupació per una nova recaiguda amb efectes encara incerts.

Aquesta recuperació ens ha començat a posar en evidència alguns dels problemes que podem tenir, com a mínim, durant el primer semestre de l’any vinent, marcats per una inflació que ens recorda temps passats, junt amb els efectes més perjudicials d’una globalització poc planificada i que ens deixa en una crisi de subministraments i un increment desmesurat dels costos energètics.

També ens deixa un canvi d’hàbits en tots els àmbits prou rellevant. Ni consumim, ni treballem, ni ens relacionem com abans. Tot el que fa referència a la digitalització de l’economia i de les nostres vides és prou evident.

“Fer les coses bé” és econòmicament rendible perquè aporten eficiència, eviten el malbaratament de recursos i generen molta més satisfacció al client.”

En tot aquest entorn el nivell d’exigència és més gran. La necessitat d’excel·lir en tot allò que fem cada vegada és més necessari i ens afecta a tots i a totes les empreses amb independència del seu volum. Allò de “fer les coses bé” es converteix en imprescindible. I fer “les coses bé” sols vol dir que cada cop hem de ser més professionals en allò que fem. Hem d’aplicar els recursos humans i financers necessaris per executar els nostres projectes i cal tenir clar que les improvisacions o les “nyaps” no tenen cap mena de futur. A més “fer les coses bé” és econòmicament rendible perquè aporten eficiència, eviten el malbaratament de recursos i generen molta més satisfacció al client.

Cal doncs començar a oblidar i a marginar les polítiques baix cost, el fet de regatejar fins a límits irracionals que sols ens aporta baixa qualitat, per apostar per una espiral que pot ser virtuosa. Si fem les coses bé i les podem facturar al seu preu raonable, podrem millorar els salaris que paguem, el que farà que tinguem millors professionals i més satisfets amb el que fan i, a l’hora, podran consumir més a uns preus raonables que ens permetran poder reprendre la roda. La política del de baix cost sols fa que empobrir-nos cada cop més.

Fer “les coses bé” és la sortida a la generació de riquesa i, per tant, a una societat més justa i amb més benestar. Entre tots hem d’aconseguir que aquest pròxim 2022 sigui l’any del punt d’inflexió per començar a “fer les coses bé”.

Que gaudiu d’unes molt Bones Festes.

 

Enric Rius Macias
Economista

CALENDARI FISCAL

< juliol 2022 >
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 2020/07 Tot el dia
Models 111,115,123, 130, 131, 303, 349
21 22 23 24
2525/07 Tot el dia
Models 200, 220 (Impost sobre Societats)
26 27 28 2929/07 Tot el dia
Comptes Anuals (en el termini dels 30 dies següents a la celebració de la junta)
30 31

CONTACTAR

CONTACTAR
INFO-RIUS