INFO-RIUS

És l’hora del positivisme

maig 2, 2021 | Bloc, Enric Rius

Venim d’un any amb tons foscos, tot molt gris, amb missatges habitualment descoratjadors i una realitat econòmica molt complexa, per definir-ho suaument. Si això li afegim una de les nostres qualitats més inconfessables que és la de criticar negativament tot el que fan els altres, especialment dels nostres entorns més propers, amb una certa lleugeresa, doncs ara tenim un entorn ideal.

Cert que moltes vegades ens donen motius, que es prenen decisions que no som capaços d’entendre, que els qui haurien de mirar més pel bé comú s’endinsen en picabaralles que sols entenen ells i que sembla que defensin més els seus privilegis corporatius que el benestar comú.

Però malgrat tot, ara toca positivisme.

Positivisme no és optimisme,  no és creure que les coses milloraran simplement pel fet de creure-ho amb entusiasme. Positivisme és analitzar la realitat que ens envolta i tenir la visió de que hi ha molt per fer, que tenim a les nostres mans unes oportunitats enormes de poder tornar a progressar, per les grans finestres d’oportunitats que s’ha creat i es crearan en els propers mesos i anys.

Òbviament això comporta treball, risc i alguna entrebancada. Però sempre ha estat així i sempre serà així. Si arriben ajuts millor, però cap ajut, per si sol, resolt res. Els qui realment fem canviar les coses som nosaltres, amb el nostre treball i amb el nostre esforç dia a dia.

No perdem més temps criticant el que podrien haver fet o el haurien d’estar fent els altres. Centrem-nos amb allò que depèn de nosaltres i dirigim els nostres esforços cap on siguin més productius, cada un des de la seva perspectiva de negoci. Hi ha un munt d’oportunitats per aprofitar, i no per molt que s’hagi dit, deixa de ser una realitat.

No tinguem sols la visió optimista de veure el got mig ple, tinguem la visió positiva de pensar que tenim mig got per a poder omplir.

No sé si heu tingut l’oportunitat de veure l’espectacle del “Mago Pop”. A banda de ser un espectacle extraordinari (us el recomano sens dubte) el missatge de fons que transmet és brutal. Amb ganes, passió, voluntat i il·lusió, tot és possible.

Doncs ara toca això. I amb una actitud possibilista tot el nostre voltant millora, la societat millora, perquè de la mateixa forma que la negativitat s’encomana, el positivisme també, i és molt més útil i gratificant.

Enric Rius

CALENDARI FISCAL

< agost 2022 >
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
101/08 Tot el dia
Model 303 mensual
Model 179 (declaració informativa lloguer turístic)
2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
2222/08 Tot el dia
Models 111,115,123 (només declaracions mensuals)
23 24 25 26 27 28
29 3030/08 Tot el dia
Model 303 mensual
31        

CONTACTAR

CONTACTAR
INFO-RIUS