INFO-RIUS

Empresa i cultura

maig 23, 2022 | Bloc

La diferenciació entre una empresa i un negoci passa, d’entre altres factors, pel fet que l’empresa té la necessitat d’interactuar amb el seu entorn i ajudar a fer una societat millor. No es tracta sols de generar diners (això ho fan els negocis), sinó d’anar més enllà, i amb el seu treball dia a dia pretén avançar socialment.

Sempre ha estat així i la nostra història, les nostres ciutats, el nostre país, està ple d’institucions que han tingut el seu origen en aquesta visió social de l’activitat empresarial i de l’impuls que els seus empresaris han donat en molts àmbits. Sense aquesta visió i aportació intel·lectual i econòmica, una ciutat com Terrassa no disposaria de la Mútua, ni de l’Escola d’Enginyers, per exemple, i el país no tindria el Palau de la Música ni el Liceu, sols per posar alguns exemples.

“La cultura ens defineix, ens humanitza, configura la nostra forma de fer i és absolutament imprescindible en les nostres vides.”

Avui, aquesta Responsabilitat Social està ben viva i ho constato en la meva activitat professional tot sovint. I d’entre els molts àmbits d’aquesta aportació social és especialment important la que les empreses fan i poden continuar fent en l’àmbit de la Cultura.

Això és especialment rellevant perquè la cultura ens defineix, ens humanitza, configura la nostra forma de fer i és absolutament imprescindible en les nostres vides. Ens imaginem una societat sense cultura?

I el suport de les empreses i dels seus empresaris és i ha de continuar sent especialment rellevant. Òbviament, les formes canvien i la forma com es pot materialitzar aquesta aportació també. En un món tan complex on tot s’ha de recollir en alguna llei, disposar d’una bona Llei del Mecenatge es fa imprescindible per facilitar aquesta tasca social.

Una societat més culta és una societat més sana, on tot i també l’activitat econòmica flueix millor. La cultura ens ajuda a ser més crítics i això ens fa ser millors. I si som millors les nostres ciutats i les nostres empreses seran millors, amb el que generem un cercle virtuós.

Seguirem doncs treballant per intentar que aquest objectiu de millorar la Llei del Mecenatge sigui una realitat i que les empreses puguin continuar incorporant dins la seva Responsabilitat Social el suport a la cultura com un dels seus objectius estratègics.

I en aquesta línia no puc deixar de citar l’excel·lent tasca que està realitzant a casa nostra la Fundació Catalunya Cultura, amb qui tenim el goig de col·laborar. Si no la coneixeu us animo que veieu el seu web i us convencereu que el binomi empresa i cultura, no sols és perfectament factible, sinó que és un binomi guanyador.

 

 

Enric Rius Macias
Economista

CALENDARI FISCAL

< maig 2022 >
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
            1
202/05 Tot el dia
Model 303 mensual
Model 179 (declaració informativa lloguer turístic)
3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 2020/05 Tot el dia
Models 111,115,123,349 (només declaracions mensuals)
21 22
23 24 25 26 27 28 29
3030/05 Tot el dia
Model 303 mensual
31          

CONTACTAR

CONTACTAR
INFO-RIUS