INFO-RIUS

Desaprendre en el camí sinuós de l’adversitat

des. 19, 2020 | Enric Rius, Enric Rius

Estem en un moment de sensacions contraposades. Per una banda sembla que els indicadors millorin i que comencem a veure de nou la llum, però per altra banda la realitat del dia a dia segueix sent dura, amb negocis i activitats tancades, amb d’altres amb limitacions per funcionar amb normalitat i, en general, amb una sensació d’incertesa que no acaba de marxar.

Davant d’això hi ha molts empresaris que segueixen tenint dubtes sobre la seva continuïtat, sobre si podran aguantar gaire més temps amb aquesta manca o limitació de ingressos, o sobre si estaran preparats per afrontar una “nova realitat” que no serà la de conviure amb la Covid-19, sinó que serà la provocada o accelerada per la Covid-19, amb uns hàbits, actituds, relacions i comportaments de consum que hauran canviat.

I és cert que moltes coses seran diferents, però la nostra capacitat d’adaptar-nos també és infinita. I és possible.

També és cert, però, que n’hi ha que malauradament no podran seguir perquè hauran esgotat la seva capacitat i recursos, si el trànsit és molt llarg.

Tant en un cas com en l’altre, el més important és estar ben acompanyat. En el cas de poder reprendre projectes, perquè caldrà tenir visió llarga, poder “aixecar” el cap de la taula i “reaprendre” moltes coses. L’experiència, el coneixement i la visió, es posaran en valor.

I pels que no puguin continuar, també serà molt important poder estar ben acompanyat per fer el trànsit més lleuger i sense riscos. Afortunadament, la realitat és tan tossuda que, davant de una situació compromesa com aquesta, les persones (en aquests cas els jutges) estan prenent la iniciativa per adequar l’aplicació de la normativa més enllà del que diu la pròpia lletra per, responent al seu esperit, intentar salvar el màxim de negocis i també, no ho oblidem, de persones. Iniciatives com les de poder presentar ofertes de compra d’unitats de negoci juntament amb la presentació del concurs o el convenciment de que la Llei de la segona oportunitat ha de permetre condonar també els deutes públics, són passes molt importants en aquest sentit.

Per tant, no perdem la fe. Les coses no són fàcils, Cal “pedalar” molt, però poc a poc anirem trobant sortides. Hi ha moltes persones implicades cercant solucions, intentant trobar respostes més efectives i més eficients.

I no ho oblideu, envolteu-vos sempre de bons professionals que us ajudaran en totes les circumstàncies. La seva aportació de valor és molt gran.

Enric Rius

CALENDARI FISCAL

< agost 2022 >
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
101/08 Tot el dia
Model 303 mensual
Model 179 (declaració informativa lloguer turístic)
2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
2222/08 Tot el dia
Models 111,115,123 (només declaracions mensuals)
23 24 25 26 27 28
29 3030/08 Tot el dia
Model 303 mensual
31        

CONTACTAR

CONTACTAR
INFO-RIUS