INFO-RIUS

La competència tributària o la incompetència fiscal

abr. 25, 2022 | Bloc

Un dels debats que estan permanentment sobre la taula és la diferència tributària entre Comunitats Autònomes. Sempre hi ha hagut qui ha defensat que aquesta competència tributària és bona perquè, com tot règim de competència, teòricament ha de suposar eficiència en el resultat final. Però també hi ha qui defensa que l’harmonització és la solució per evitar greuges comparatius entre ciutadans simplement perquè visquin en un lloc o en un altre.

Per altra banda, no hem d’obviar que al final els impostos serveixen per finançar la despesa pública i, per tant, vol dir que qui més impostos té o més recapta o més els apuja, és perquè també gasta més i té més despesa. Intentem analitzar aquests dos aspectes.

“Ens hem de preguntar és si els greuges comparatius que hi ha entre Comunitats Autònomes amb relació a la càrrega impositiva que tenen els seus ciutadans és fruit de la competència tributària  o de la incompetència fiscal dels governs.”

La competència tributària existiria si es partís de la base de què el ciutadà es lliure d’anar a viure allà on li ofereixen millors condicions, igual com qui entra en la botiga que li sembla més atractiva o millor de preu, o que el tracten millor. Però la realitat no és aquesta. Tret d’un nombre molt reduït de persones, el ciutadà està arrelat a un espai físic que, per infinitat de motius, no pot canviar. Per tant, no pot escollir on pagar els seus impostos i, l’efecte “optimització” que comporta aquesta suposada competència, no existeix de forma massiva.

També es pot dir que en realitat aquesta competència va adreçada a la captació d’activitats econòmiques per què les empreses sí que es deslocalitzen més fàcilment, però cal tenir en compte que cap d’elles ho farà “exclusivament” per un tema de tributació autonòmica donat que no és la més significativa i perquè en l’arbre de decisió de localització d’una empresa hi entraran en joc molts altres factors, segurament més rellevants que aquest.

Pel que fa a l‘equilibri pressupostari, les administracions són sistemàticament expansives. És cert que les necessitats són tan infinites com nosaltres vulguem que siguin. Sempre hi ha més coses a fer, sempre hi ha més necessitats a cobrir, però com a qualsevol economia, fins i tot la domèstica, sempre cal prioritzar i saber (lliçó primera d’economia) que “els recursos són limitats“. No obstant això el pressupost públic té molt de polític, molt d’agradar als votants o de captació de futurs votants, i aquí és on es confon necessitat amb “campanya comercial”. Al final al darrere de qualsevol increment d’impostos hi ha una decisió política d’un govern que ha decidit incrementar la captació de recursos per destinar-los a alguna partida de despesa.

Assentades aquestes bases, el que ens hem de preguntar és si els greuges comparatius que hi ha entre Comunitats Autònomes amb relació a la càrrega impositiva que tenen els seus ciutadans és fruit de la competència tributària (entesa com a la voluntat de captar ciutadans o empreses) o de la incompetència fiscal dels governs, de ser capaços d’ajustar els pressupostos públics sempre pel capítol d’ingressos com si les persones o les empreses fossin una font inesgotable de generació de major tributació.

Per tant, en el cas de Comunitats Autònomes amb major nombre d’impostos i major pressió fiscal, cal preguntar-se si és té la percepció d’una major satisfacció en l’àmbit de més i millors serveis públics. Si la resposta és afirmativa, llavors hem de concloure que la “competència tributària” és positiva i ha funcionat. Si la resposta es negativa, llavors cal plantejar si en el rerefons el que hi ha és “incompetència fiscal” en la formulació de prioritats traslladades a pressupostos públics i que potser cal fer un pressupost base zero en algun moment.

 

 

Enric Rius Macias
Economista

CALENDARI FISCAL

< maig 2022 >
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
            1
202/05 Tot el dia
Model 303 mensual
Model 179 (declaració informativa lloguer turístic)
3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 2020/05 Tot el dia
Models 111,115,123,349 (només declaracions mensuals)
21 22
23 24 25 26 27 28 29
3030/05 Tot el dia
Model 303 mensual
31          

CONTACTAR

CONTACTAR
INFO-RIUS