INFO-RIUS

Com orientem el creixement empresarial

juny 2, 2015 | Bloc

És possible parlar d’estratègia de creixement en un entorn tan volàtil i canviant com en el que ens trobem? Hi ha quelcom de comú que ens pugui ajudar a establir un marc objectiu a seguir per assegurar l’èxit futur?

Personalment crec que encara que s’ha escrit de tot i força sobre aquest tema, sí que hi ha algunes reflexions que poden aportar una certa visió estratègica de com orientar qualsevol creixement empresarial.

Primerament cal parlar de creativitat, ja que avui la innovació i la millora constant són les úniques eines que ens garantiran l’èxit. Ara bé, què és creativitat? Difícil resposta suposo, però de ben segur, la creativitat és no copiar. Cal un punt d’inconformisme, llibertat de pensament i risc per assolir aquest punt d’innovació constant que ens permetrà continuar avançant en el futur.

L’altre gran clau de creixement és la comunicació, perquè actualment tan important és innovar com comunicar el què un fa. Avui en dia, explicar-te és bàsic per fer arribar al públic el que pots aportar al mercat. Tots estarem d’acord en que per molt que tinguis un bon producte, si no expliques que el tens i quins atributs de valor aporta aquest, és com si no el tinguessis.

És imprescindible una anàlisi constant de les tendències dels consumidors. Cal preguntar i escoltar als nostres clients aquelles coses que no sabem, però no demanar per allò que haig de saber o que puc trobar per altres vies d’informació, especialment si es tracta d’Internet. En el context actual, hi ha molta informació al nostre abast que hem de ser capaços d’aprofitar i rendibilitzar. La seva gestió serà clau per orientar el nostre creixement cap a oportunitats de negoci latents que hem de saber detectar.

D’aquesta anàlisi constant del mercat i de la nostra cartera de clients sorgirà la necessària microsegmentació dels nostres clients, actius i potencials. Cal a més, descobrir nous segments de mercat, els quals ja existeixen o existiran en el futur, ja que l’anticipació i ser el primer en arribar ens garantirà una posició preferent al segment. D’aquesta microsegmentació es deriva la necessitat de personalitzar tant com sigui possible la proposta de valor i servei de cada client, perquè avui dia no hi ha solucions iguals per tothom. Cada client és únic i vol sentir-se com a tal, essent la nostra obligació aconseguir que això passi.

Finalment, cal englobar tots els paràmetres anteriors en un pla de creixement empresarial basat en la proposta de diferenciació de cada negoci dins el mercat, ja que sense centrar el creixement de la teva empresa en base a uns valors de marca i a uns valors diferencials pel que fa a la teva proposta de producte o servei, difícilment podràs ser identificat pel mercat com quelcom útil, necessari i desitjable.

Marc Rius

CALENDARI FISCAL

< juliol 2022 >
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 2020/07 Tot el dia
Models 111,115,123, 130, 131, 303, 349
21 22 23 24
2525/07 Tot el dia
Models 200, 220 (Impost sobre Societats)
26 27 28 2929/07 Tot el dia
Comptes Anuals (en el termini dels 30 dies següents a la celebració de la junta)
30 31

CONTACTAR

CONTACTAR
INFO-RIUS