INFO-RIUS

Alguna cosa es mou

febr. 23, 2021 | Bloc, Enric Rius

Estem ja a finals de febrer i és cert que les expectatives de recuperació i creixement van més lentes del que ens esperàvem i/o de les expectatives que ens havien creat.

Malgrat això, o potser per això, hi ha altres mesures que sembla que van agafant forma. A la ja coneguda pròrroga dels ERTOS i dels minsos ajuts pels autònoms, sembla que ja es comença a plantejar per part del Gobierno d’Espanya, la necessitat d’oferir ajuts directes a les empreses. Aquesta ha estat una reclamació insistent des del món acadèmic, professional i empresarial i ara sembla que també des d’Europa s’hi insisteix en plantejar-ho com a via de sortida i de sosteniment de moltes activitats que, en cas contrari, es veuran abocades a la seva desaparició.

Entretant, perquè aquests tipus de decisions van molt (massa) lentes, haurem d’intentar prorrogar les carències dels ICO’s ja aprovada, que requereix de la nostra sol·licitud davant l’entitat bancària corresponent.

L’altra notícia destacada és l’aprovació per part dels Jutges Mercantils de Barcelona d’un protocol d’actuació del que s’ha anomenat Pre-Pack, que no és altra cosa que intentar facilitar la venda d’unitats de negoci viables però amb problemes d’insolvència, i fer-ho amb l’agilitat necessària per no malmetre els actius que, en un procediment ordinari, es podia produir per la dificultat de compaginar els temps empresarials amb els temps processals. És d’agrair aquest esforç per part dels jutges d’avançar-se a un tema que, més aviat que tard, es veurà reflectit en la Llei Concursal, però que cal fer efectiu amb caràcter d’urgència. Nosaltres estem amatents per poder ajudar a les empreses que es puguin veure en aquesta situació.

Tot plegat ens mostra un escenari que, lluny de ser el desitjat, genera expectatives de que alguna cosa es mou i que es comença a ser conscient de que la durada d’aquesta pandèmia exigeix mesures molt més contundents a favor de l’economia productiva.

Ara ja sols ens manca que aquesta voluntat es transformi en fets i, a poder ser, que es faci amb la celeritat que la situació exigeix.

Enric Rius

CALENDARI FISCAL

< agost 2022 >
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
101/08 Tot el dia
Model 303 mensual
Model 179 (declaració informativa lloguer turístic)
2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
2222/08 Tot el dia
Models 111,115,123 (només declaracions mensuals)
23 24 25 26 27 28
29 3030/08 Tot el dia
Model 303 mensual
31        

CONTACTAR

CONTACTAR
INFO-RIUS